RSS

29.3.08

two week hate


Με όλη τη διαδικασία έχω πλέον εξοικειωθεί, σχεδόν σε βαθμό αναισθησίας: τα πρωτόκολλα, τις ενέσεις, τους υπέρηχους, τις εξετάσεις, τις ωοληψίες (η τελευταία έγινε μάλιστα με μέθη όπου ένιωσα τα πάντα πλην της "αναλγησίας"), τις ορμόνες υποστήριξης (αν και αυτές μου κάθονται ακόμη λίγο στο στομάχι), την ποιότητα των εμβρύων, τις εμβρυομεταφορές, τα αρνητικά... όλα εκτός από αυτές τις δύο αναθεματισμένες εβδομάδες της αναμονής. Αυτές δεν παλεύονται με τίποτα!

Εκεί που όλη μου τη ζωή γκρινιάζω για το πόσο απίστευτα γρήγορα κυλάει ο χρόνος, ε στην αναμονή το ευχαριστιέμαι με την καρδιά μου: ο χρόνος μου κάνει την χάρη και σταματάει εντελώς. Ό,τι και να κάνω δεν περνάει με τίποτα.

Εκεί που καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες να περνάω όλες τις φάσεις πριν την εμβρυομεταφορά με τις μέρες μου γεμάτες ώστε να βιώνω πιο ανάλαφρα τη διαδικασία, να σου αυτές οι "2-3 μέρες χαλαρά στο σπίτι" που σε κάνουν να συνειδητοποιείς σχεδόν βίαια τι έκανες και τι περιμένεις. Και το μυαλό να μη μπορεί να ξεκολλήσει.

Και άντε και την πρώτη βδομάδα, είσαι μέσα στην ελπίδα ότι "κάτι μπορεί να γίνεται εκεί μέσα" και τα πράγματα να είναι πιο ευχάριστα. Τη δεύτερη ξέρεις ότι ό,τι ήταν να γίνει έγινε και τώρα πια μετράς τις μέρες για να μάθεις το αποτέλεσμα. Ευτυχώς που ο περιορισμός στο σπίτι δεν είναι αναγκαίος πια και μπορείς πάλι να γεμίσεις τις μέρες σου. Εσύ μπορείς. Το μυαλό μπορεί όμως να ξεκολλήσει;

3 σχόλια:

APOTINEDRA είπε...

Καταλαβαίνω ακριβώς αυτά που γράφεις. Αυτές οι δυο βδομάδες κάθε φορά ήταν οι χειροτερες της ζωής μου. Τώρα πια δεν τις θυμάμαι...Εϋχομαι να τις ξεχάσεις και συ το συντομότερο. Αν πάλι είσαι στην αναμονή ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ εύχομαι!

Sike είπε...

λοιπόν; :|

Ανώνυμος είπε...

genika i diadikasia enos kuklou exoswmatikis ine vasanistiki..egw eimai stin prwti mou prospatheia.eixa paraxei ena arketa megalo vathmo wothilakeiwn panw apo 20.apo auta gonimopoiitheikan ta 10.misa me tin sunithismeni methodo k misa me icsi.mou emfiteusan ta kalutera dunata 4 pou vrikan.simera ime stin 4mera meta tin emvriometafora k molis eidopoiithika apo ton emvruologo mou oti ta upoloipa 6 emvria mou dustixws den kataferan na anaptixthoun..auto sumainei oti se deka meres tha xerw an ime egkuos i oxi,an oxi i diadikasia twn enesimwn ormonwn,protokola ktl xana apo tin arxi...auto k an ine vasanistiko...kali epituxia se olous osous pernoun tin diadikasia..