RSS

29.10.07

Τα Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπει ο ν.3305

Ο Νόμος 3305 για την Εφαρμογή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, προβλέπει την έκδοση τριών Προεδρικών Διαταγμάτων. Συγκεκριμένα στο άρθρο 29, παράγραφος 5, ορίζεται ότι:

"Μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την έναρξη λειτουργίας της, η Αρχή εισηγείται στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που προβλέπονται από τα άρθρα 16 παράγραφος 4, 17 παράγραφος 5 και 28 παράγραφος 1, καθορίζει τα στοιχεία των εντύπων ενημέρωσης και έγγραφης συναίνεσης που προβλέπονται στο άρθρο 5 παράγραφος 3, καθώς και τον τρόπο ελέγχου των Μ.Ι.Υ.Α. και των Τραπεζών Κρυοσυντήρησης που προβλέπεται στο άρθρο 20 παράγραφος 1α."

Το πρώτο Π.Δ. αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (άρθρο 16, παράγραφος 4):

"Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από εισήγηση της Αρχής, καθορίζονται οι λοιποί όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Μ.Ι.Υ.Α., η διαδικασία χορήγησης και ανάκλησής της, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια."

Το δεύτερο αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Τραπεζών Κρυοσυντήρησης (άρθρο 17, παράγραφος 5):

"Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από εισήγηση της Αρχής, καθορίζονται οι λοιποί όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Τράπεζας Κρυοσυντήρησης, η διαδικασία χορήγησης και ανάκλησής της, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια."

Και το τρίτο την κάλυψη των εξόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία (άρθρο 28):

Άρθρο 28
Ασφαλιστική κάλυψη

1. Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των συναρμόδιων Υπουργών, ύστερα από γνώμη της Αρχής, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η απαιτούμενη διαδικασία για την κάλυψη από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των δαπανών εφαρμογής των μεθόδων Ι.Υ.Α. και των συναφών τεχνικών, καθώς και η κάλυψη των ανασφάλιστων δικαιούχων από το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας.
2. Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα καθορίζονται οι δικαιούχοι των παροχών μητρότητας, τις οποίες χορηγούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και τα δικαιώματα που σχετίζονται με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, σε περίπτωση παρένθετης μητρότητας.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχουν μεγαλη ευθυνη τα κεντρα ΙΥΑ. Οι τιμες που ζητανε είναι εξωπραγματικες δεν δικαιολογουνται και βασιζονται στην αναγκη. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ 4000ΕΥΡΩ .
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ
εστω και μετα πολλες προσπαθειες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ.

Νοτόλια είπε...

desperate player,
τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος που φείδεται πράξεων αλλά όχι λόγων και δεν κάνει τίποτα από αυτά που υπόσχεται.

χωρίς κανέναν έλεγχο, οι ΙΥΑ είναι επόμενο να λειτουργούν όπως και οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση σε καθεστώς άνευ πλαισίου: να επιδιώκουν δηλαδή τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. οι τακτικές τους οδηγούνται μόνο από τη συνείδησης των ιδιοκτητών τους αφού χωρίς κανέναν έλεγχο είναι λογικό να κυμαίνονται από το φιλότιμο μέχρι την ασυδοσία.

μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουμε επίσης εμείς, οι καταναλωτές των υπηρεσιών τους: θέλουμε περισσότερη ενημέρωση, καλύτερη αξιόλογηση για να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις. συμφωνώ, μας οδηγεί η ανάγκη αλλά υπάρχουν και άλλα αντικειμενικότερα κριτήρια επιλογών. στην τελική είναι η υγεία μας που εναποθέτουμε στα χέρια τους. και βεβαίως μια ολόκληρη περιουσία, όπως πολύ σωστά το θέτεις.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικα Πρεπει το κρατος να αναλαβει τις ευθυνες του οπως σε ολα τα κρατη της Ευρωπης και να ελεγξει την γενικοτερη κατασταση και το πλαισιο λειτουργιας τους . επισης να βελτιωσει τις υπηρεσιες που παρεχονται στα δημοσια νοσοκομεία για να υπαρχει και μια αλλη επιλογη.(εξοπλισμος μηχανηματα)
Ακομη πρεπει να επιχορηγειται με μεγαλυτερο ποσο η καθε προσπαθεια , και οχι με το εξευτελιστικο ποσο των 300 ευρω.